Den anden aften, som så mange andre, lavede jeg mig en kop te. Du kender dem sikkert godt, de her teer med forskellige fine citater på. Den lille skrift på teposen denne aften, rørte mig særligt. For i syv små ord, stod der opsummeret lige præcis det som jeg havde længtes efter og efterstræbt det meste af mit liv. En længsel som havde givet sig til udtryk i en indre kamp som jeg prøvede at vinde med maden, indtil jeg for godt og vel 8 år siden, endelig kunne mærke at “yes” nu var den der. Og 7 små ord, som nu opsummerer  det jeg hjælper mine klienter med. Nemlig at finde hjem til sig selv og at blive i sig selv, uanset hvad der sker omkring en.

 

Alt for mange af os går alt for ofte og tror at vi skal være tyndere, mere effektive, have kortere hår, længere hår, ja i det hele taget være noget andet end det vi er, før vi er gode nok. Måske du kender det? Jeg skal lige tabe 5 kg. så er jeg pæn nok eller hvis bare jeg lige får strammet overarmene op, så kan jeg tillade mig at tage den blå kjole på… eller hvad med denne her; når jeg har tabt mig, så bliver alting bare meget nemmere.

 

Hvad stræber du egentlig efter?

 

Alt for sjældent stopper vi op og spørger os selv “Hvad er det egentlig jeg ønsker mig?  Hvad længtes jeg efter? Hvad er et godt liv for mig? Hvad skal der til for at jeg føler jeg mig smuk?”.  Alt for ofte lader vi omgivelserne diktere hvordan vi har det og hvad vi bør ønske os. Vi er så meget “ude af os selv”, at vi ikke længere mærker hvad der rører sig indeni. Og jo mere ude af dig selv du er, jo nemmere lader du dig påvirke af alt og alle omkring dig. Kender du ikke de der tanker der helt automatisk kører afsted; ” Orv, hende der er flot, meget flottere end mig, jeg er jo egentlig slet ikke pæn, jeg er jo faktisk grim, hun har det nok meget nemmere og meget sjovere end mig, jeg kan iøvrigt heller ikke finde ud af noget, hvorfor skulle nogen bryde sig om mig, sådan som jeg ser ud…”.- agtige tanker?

Lad mig bare slå fast med det samme, at den slags tanker kendte jeg alt for godt engang. Og er der noget de tanker kan, så er det at ødelægge enhver snert af glæde og begejstring der måtte være indeni. Som med en karklud, kan de vride alt selvværd og tro på dig selv, godt og grundigt ud af dig.

Hvorfor så ikke være tilfreds allerede nu?

 

Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort. Og jeg tror ikke det “bare” er en beslutning du pludselig kan tage, og så hviler du 100 procent i dig selv. Jeg tror nærmere det er en proces du gennemgår. En proces hvor du ved at vende dit blik indad, lærer at registrere og mærke efter hvad der rører sig i dig og din krop, og på den måde lærer dig selv at kende. En proces hvor du, ved at kaste lys over selv de mørkeste, mest hengemte kroge indeni, vil få øje på, hvad det er du flygter fra. Hvad det er for, ofte ubevidste, tanker og overbevisninger, der fortæller dig at du skal være     en anden end den du er, før du er god nok.

At finde hjem til dig selv, kan udfolde sig til en smuk og rørende rejse. En rejse hvor du genskaber kontakten til din krop og din kerne.En rejse hvor du finder helt ind til dit eget fundament, det sted hvor kun du kan nå hen.

Når du finder det, forsvinder enhver tvivl du har måttet have.
Da vil du vide, at du er god nok… uanset og præcis som du er.

 

Kærligst Diane