Endnu en modig og skøn kvinde er ved at nå til vejs ende i sit behandlingsforløb hos mig. Derfor har vi netop gjort status over forløbet, set på hvad hun har fået ud af det og om hun har fået indfriet sine mål.

At sætte sig et mål er altid godt. For med et mål udstikkes en retning. 

I starten af et forløb beder jeg derfor altid min klient, beskrive de forhåbninger og mål hun har med behandlingen. For hende her, var det ønsket om at slutte fred med sin krop der havde bragt hende til mig. Det kan i sig selv være et meget vidt begreb, og kan betyde noget forskelligt fra person til person.

Derfor vil jeg altid hjælpe med at komprimere og finde frem til essensen.

 

Ved du hvad det er?

Det er der flere grunde til. Dels fordi jeg som behandler kan have en anden opfattelse af hvad det vil sige f.eks. at slutte fred med sin krop. Det ville nemt kunne føre til misforståelser og fejltolkninger i mellem os. Den anden og mindst lige så vigtige grund er, at min klient meget nemmere vil kunne gå efter målet, hvis hun helt konkret ved hvad det er. Ved hvad det vil betyde i praksis.

 

Kan du mærke det?

Det gælder os alle sammen. Også dig. For jo mere konkret du kan gøre dit mål og jo mere præcist du kan beskrive det, jo mere håndgribelig og virkeligt vil det føles. Og jo mere virkeligt det føles, jo bedre  vil du kunne mærke det, både følelsesmæssigt og fysisk. 

Jo bedre du kan sanse og fornemme det mål du arbejder for, jo hurtigere og nemmere vil du også komme gennem de udfordringer og udsving du møder på din vej. For at arbejde på at opnå en gennemgribende forandring er ikke en lige vej. Det er en vej der byder på gode og dårlige dage, op- og nedture, og øjeblikke hvor man bare har lyst til at smide håndklædet i ringen.

Og det er hér du vil have stor gavn af at have gjort dit mål så levende som muligt. For når først du har mærket, virkelig mærket det du drømmer om, stræber efter og arbejder for, så vil du til hver en tid, kunne lukke dine øjne og genskabe følelsen af hvad det vil betyde for dig at nå derhen.

Da jeg bad min klient uddybe hvad det ville betyde for hende at slutte fred med sin krop, sagde hun at hun ville blive mere fri til at leve livet.

De ord kiggede vi nærmede på og fandt frem til, at denne frihed helt konkret betød, at hun ikke ville holde sig selv så meget tilbage som hun gjorde nu, at hun ikke ville isolere sig og at hun ikke mere ville sammenligne sig selv med andre.

Så er der noget du kunne tænke dig at ændre? Noget du drømmer om? Måske der er en gammel måde at tænke og være på, som ikke længere tjener dig? Uanset hvad det er, så tag dig god tid til at formulere for dig selv, hvad det helt konkret vil betyde for dig at opnå den forandring.

Smag på ordene, føl dem og mærk dem. For på den måde aktiveres alle celler i din krop og støtter dig i din stræben efter målet!

 

Vær god ved dig selv,

Diane Jasmin

 

Ps. Min klient nåede sine mål og blev iøvrigt glædeligt overrasket undervejs. For hun opdagede der fulgte endnu flere fantastiske ting med, ved at slutte fred med sin krop og ikke længere måle sig selv og sit værd, i forhold til andre.