Hvordan påvirker spiseforstyrrelser kroppen? Her kunne det handle om de fysiske konsekvenser af hvordan kroppen påvirkes af spiseforstyrrelsen. Men det skal det ikke. Hvis du kaster op ved du nok godt det kan ødelægge dine tænder og skade dit spiserør. Hvis du sulter dig ved du nok godt at din menstruation kan ende med at ophøre og dine knogler blive skøre. Og overspiser du ved du nok godt at du kan ende med en massiv overvægt som belaster dit kredsløb og dine led. For bare at nævne en lille håndfuld af de fysiske måder hvorpå kroppen på sigt, påvirkes af en spiseforstyrrelse.

Men når spiseforstyrrelsen har fat, er det ikke noget der afholder dig fra at fortsætte vel? Ingen skræmmekampagne eller dystre udsigter kan i sig selv få dig til at kaste spiseforstyrrelsen på porten.

“Hvordan påvirker spiseforstyrrelser kroppen” kan iøvrigt også have et helt andet fokus end de følgeskader som kan opstå på sigt. Spiseforstyrrelsen påvirker nemlig også måden du opfatter din krop og måden du mærker den. Jo længere tid du har haft en spiseforstyrrelse jo længere væk er du kommet fra din krop. Jo mere urealistisk er din opfattelse af kroppen blevet og jo flere svære følelser kommer du i kontakt med, når du forholder dig til din krop.

Har du en spiseforstyrrelse eller har du haft det, så ved du hvor lammende og smertefuldt det er, at have det sådan med sin krop. Hvad du måske ikke ved er at der findes en måde at ændre det på. Uanset om du stadig er fanget i spiseforstyrrelsen eller er godt ude af den.

Det du har brug for er det jeg kalder den rigtige kontakt til din krop og den rigtige forståelse af den. Med det på plads kan du samarbejde med din krop istedet for at modarbejde den! Uanset hvordan din krop ser ud og uanset størrelsen på den, kan din krop blive din styrke og din partner in crime på vejen ud af spiseforstyrrelsen. Med den rigtige kontakt til din krop kan du skrue ned for spiseforstyrrelsen så du igen kan være i din krop uden at selvhadet og alt det andet svære overmander dig.

 

Derfor vender vi  “hvordan påvirker spiseforstyrrelser kroppen” på hovedet …..og ser istedet på “hvordan din krop kan påvirke spiseforstyrrelsen”….

 

Det er nemlig muligt at vende din krop fra fjende til ven! Ikke overnight, men støt og gradvist.

Din krop består af en konkret og en følelsesmæssig dimension. Problemet opstår når den følelsesmæssige dimension fylder for meget. For i takt med at den fylder mere, jo mindre fokus har du på den konkrete dimension. Det vil sige jo mindre er du i stand til at mærke din krop – selve sansningen. Istedet er det følelserne og tankerne omkring din krop der tager din opmærksomhed. Og det bliver derfor følelserne du “mærker”. Det er derfor du kan overvældes af væmmelse og lede ved din krop, når din veninde giver dig et kram, når du ser dig i spejlet eller når du på en anden måde mærker og forholder dig til din krop.

Den følelsesmæssige dimension kan iøvrigt stadig fylde for meget, selvom du på mange måder er fri af spiseforstyrrelsen. Og det er altså derfor det stadig kan være så svært og udfordrende for dig at være i kontakt med din krop.

 

Og her rammer vi hovedet på sømmet når det kommer til krop, sind og spiseforstyrrelsen:

 

 

Spiseforstyrrelsen påvirker din krop og omvendt

 

 

Så svaret til hvordan påvirker spiseforstyrrelser kroppen kan altså handle om andet end de fysiske konsekvenser der kan opstå efter en længerevarende spiseforstyrrelse. Det kan handle om hvordan spiseforstyrrelsen får den følelsesmæssige dimension af din krop til at fylde alt, alt for meget. Og hvordan det bliver en selvforstærkende spiral af yderligere selvhad og afstandstagen til din krop.

At få den følelsesmæssige dimension af din krop til at fylde mindre, kan du ikke tale dig til. Her er det nødvendigt du arbejder med udgangspunkt i din krop. Det er en proces der bygges op, så du gradvis bliver tryg ved at mærke din krop igen.

Ved at gå systematisk til værks kan du lære at samarbejde med din krop, så du tager styringen!

 

Vær(d) dig selv,

Kærligst Diane

 

Ps. Den rigtige kontakt til kroppen og den rigtige forståelse af den, er foruden at være mit speciale også blevet et kald i mit arbejdsliv. Det rummer SÅ stort potentiale som værktøj til at håndtere de svære følelser og tanker. Alt det vi går og tror på, men som i langt de fleste tilfælde er sindet, spiseforstyrrelsen og angsten som spiller os et puds. Du kan læse hvordan det har hjulpet andre at lære at samarbejde med kroppen på min måde, lige her

Kom gratis igang med at lære mere om de to dimensioner i mit minikursus her

Vil du for alvor igang allerede idag med at skabe den rigtige kontakt til din krop? Så læs mere og tilmeld dig onlineforløbet → Fra kropshad til kropsfred her  ←