LÆR AT SAMARBEJDE MED DIN KROP

 Spiseforstyrrelsen bliver aldrig tilfreds!

 

Uanset hvor meget du føjer og følger den, så vil du aldrig kunne føle dig hjemme i din krop så længe spiseforstyrrelsen fylder inden i dig. Jo længere tid du har haft en spiseforstyrrelse, jo mere viklet ind i den er du blevet. Det betyder at det er spiseforstyrrelsens tanker og følelser du lytter til og på den måde er det også spiseforstyrrelsen der afgør hvordan du mærker og opfatter din krop.

Det du mærker og sanser i din krop er nemlig tæt forbundet med dine følelser og tanker. Det er derfor det kan være så svært for dig at forholde dig til kroppen. Mærke kroppen. Simpelthen fordi selvhadet, væmmelsen og utilfredsheden blusser op når du mærker din krop. Det kan også være tilfældet selvom du har været gennem behandling og på mange måder måske er langt ude af spiseforstyrrelsen. Heldigvis kan det ændre sig! 

Måden du ændrer det, er ved at få den rigtige kontakt og den rigtige forståelse af din krop.
Og præcis det kan jeg hjælpe dig med!

 

Mange med en spiseforstyrrelse kæmper imod kroppen men bærer samtidig en dyb længsel efter netop at kunne hvile i den. Længslen efter at kunne være i kroppen uden at selvhadet og væmmelsen kører afsted. Og det er først når du kan det, kampen mod din krop kan slutte. For så længe selvhad og væmmelse fylder det hele når du mærker din krop, holdes du fast i spiseforstyrrelsens utilfredse og kritiske syn på din krop. Dermed fastholdes du også i illusionen om at din krop skal se anderledes ud før du kan blive tilfreds og hvile i dig selv. Men det er egentlig ikke dig der tænker og føler sådan! Det er spiseforstyrrelsen der bilder dig det ind og det er den, du forsøger at tilfredsstille. Det er derfor du skal kunne adskille dig fra spiseforstyrrelsen, betragte den udefra og afvise dens løgne. 

At arbejde med kroppen på min måde, hjælper dig med at gå systematisk til værks, så du kan betragte spiseforstyrrelsen udefra. Det giver dig en konkret mulighed for at afkode spiseforstyrrelsen, lære hvad der er dig og hvad der er den indeni. Du vil få øje på hvor meget af det du mærker i din krop og hvor meget af det du tænker om din krop, skyldes spiseforstyrrelsen. 

 At arbejde med udgangspunkt i kroppen hjælper dig med at genskabe den konkrete og realistiske kontakt til din krop. Den som du har brug for, for at kunne løsrive dig fra spiseforstyrrelsen. For uden den konkrete kontakt til din krop er det følelserne og tankerne der sætter dagsordenen. Så er det dem der afgør dit humør og hele oplevelsen af din krop. Helt konkret kan du ved at få den rigtige kontakt og den rigtige forståelse af din krop, lære at være i din krop igen uden at selvhadet og væmmelsen overmander dig. 

Selvhadet og væmmelsen forsvinder ikke af sig selv. Istedet skal du lære at håndtere det, så du kan flytte fokus væk fra det. Og tro mig, det gør en verden til forskel! Forestil dig at du hver gang usikkerheden og selvhadet opstår, kan flytte fokus væk fra det, bevare kontakten til din krop og stå fast forankret så det ikke længere kører afsted med dig. Forestil dig at når væmmelsen og ubehaget i kroppen raser, så kan du stoppe det ved, med simple kropslige øvelser, at skabe den konkrete kontakt til din krop. 

På den måde adskiller min metode sig fra andre terapiformer, fordi du lærer at forholde dig til dine følelser ud fra din krop. Hvordan er kontakten til din krop og hvad mærker du i den? Du lærer hvordan du ved at øge kontakten til din krop, på præcis den måde du har brug for, kan styre fokus væk gang på gang fra alt det der er svært indeni og alt det der begrænser dig og forhindrer dig i at kunne hvile i din krop.

Vejen ind i spiseforstyrrelsen har taget tid. Det samme gør vejen ud. Men i takt med du styrer fokus væk fra spiseforstyrrelsens følelser, tanker og diffuse kropslige sansninger, vil et nyt kropsligt og følelsesmæssigt fundament skabes i dig. På et tidspunkt vil selvhadet ikke automatisk opstå og det vil ikke få lov at køre afsted med dig. Det samme gælder de andre begrænsende overbevisninger du lige nu lader dig styre af.

Lider du af en spiseforstyrrelse er du sjældent i kontakt med din krop. Men uden den konkrete kontakt til din krop, kan tanker og følelser køre afsted med dig og få dig til at mærke ting i din krop, som ikke rigtig er der. Ting som er forbundet med stærkt ubehag og som fastholder dig i utilfredsheden og optagetheden af mad og krop. Alt det kan ændres ved at arbejde med din krop ud fra min metode. Desuden lærer du på en konkret og kropslig måde, at håndtere de følelser der måtte opstå i takt med at du vender blikket indad og genskaber kontakten til din krop.

 
 
Med min metode skabes en konkret og kropslig mulighed for at du kan:

 

  • Gøre noget med de svære følelser og tanker som forhindrer dig i at hvile i din krop
  • Opbygge en realistisk og konkret kontakt til din krop
  • Stoppe selvhadet og de selvkritiske tanker hver gang de opstår
  • Stoppe det kropslige og følelsesmæssige ubehag hver gang det opstår
  • Rumme og håndtere dine følelser 
  • Se på dig selv med realistiske og nænsomme øjne
  • Mærke dine behov med mulighed for at handle på dem
  • Mærke din grænse med mulighed for at give udtryk for den
  • Ændre måden spiseforstyrrelsen har infiltreret dig

 

Det er et must at lave bestemte kropslige øvelser og derudfra reflektere, konstatere og handle. Uanset om du arbejder selv i mit onlineforløb eller du er hos mig i 1:1 sessioner, er det en proces der gradvis bygges op, så du langsomt men sikkert opbygger trygheden ved at mærke din krop. Det er vejen til at skabe en ny måde at mærke og opfatte din krop på.

For nogle vil mit detaljerede onlineforløb “Fra kropshad til kropsfred” være nok til at kunne skabe den rigtige kontakt til kroppen og den rigtige forståelse af den. For andre er kombinationen af onlineforløbet og 1:1 behandlinger, den optimale løsning. Dette afhænger af hvor i processen ud af spiseforstyrrelsen du befinder dig. Læs mere om onlineforløbet her

 
 

En spiseforstyrrelse er aldrig løsningen!

 

Mit første møde med Diane og hendes behandling var som at rejse ind i en ny og uudforsket verden. En til tider grænseoverskridende og svær prøvelse i at afgrænse og mærke en krop, jeg havde været distanceret til i så mange år. Hendes fantastiske evne til at skabe rum for nærvær, ro og ikke mindst respektfulde måde, at tilgå sine egne teknikker, har været med til at skabe en ny bevidsthed omkring min krop, hvad det vil sige at mærke den og være tilstede i den. Det har givet mig ro og redskaber til, at arbejde og navigere med gamle tanker og følelser, når og hvis de opstår. Diane er er et kærligt væsen, der giver sig tid, udviser stor tryghed, varme og frem for alt, viser en ny vej til at møde sig selv og sin krop

Rebecca

Helt konkret havde jeg førhen ofte en følelse af, at der sad noget, der føltes som vandballoner og pressede ind på mine lår og hofter. Denne følelse opstod ofte og især når mine tanker kredsede om, hvad jeg synes om mig selv og hvad andre synes om mig i forskellige situationer. Det var ofte her jeg overspiste, både for ikke at mærke følelserne og for ikke at mærke “vandballonerne” i mine ben. jeg ved nu at ikke alle de sansninger jeg får i min krop er virkelige og vandballonerne på mine ben og hofter har jeg ikke mærket længe. Jeg har i dag en masse redskaber, som jeg bruger til at stoppe gamle tankemønstre, der kan dukke op i situationer, hvor jeg føler mig usikker på mig selv. Jeg er i dag et sted jeg ikke havde turde forvente, at jeg ville nå til. Jeg vidste ikke at man kunne være så tryg ved at være sig selv, selvom man ikke er perfekt 

Camilla

Jeg har haft anoreksi som teenager. Jeg begyndte at spise igen og komme langsomt ud af det da jeg var omkring 20. Men mine tanker og følelser var stadig de samme; Jeg afskyede min krop, jeg var bange for mad og samtidig begyndte jeg at bruge maden som trøst når tristhed og ensomhed overvældede mig… Mine negative tanker om mig selv og min krop fyldte alt for meget og slugte al min livslyst. Jeg kunne ikke nyde samvær med nogen. Diane har været en kærlig guide i min proces og med overbevisning vist mig at der er en anden vej, en anden sandhed. Jeg har lært at skelne hvad der er min spiseforstyrrelse og hvad der er mig og jeg bliver for hver dag bedre og bedre til ikke at lytte til de nedgørende og sårende tanker min spiseforstyrrelse fortæller mig, og turde tro på mit værd i stedet. Jeg har lært at mærke min krop på ny og vi bliver bedre venner som tiden går

Karen