LÆR AT SAMARBEJDE MED DIN KROP

 

Stress er kroppens måde at sige stop

 

Hvis du er ramt af stress er både din krop og dit nervesystem på overarbejde. Det kan medføre en masse diffuse symptomer; trykken i brystet, åndedrætsbesvær, ondt i maven, søvnproblemer eller andre uforklarlige og ubehagelige symptomer.

En anspændt krop, en vejrtrækning der ikke bevæger sig frit og tankemylder der eskalerer, er alt sammen med til at forstærke tilstanden af stress og fornemmelsen af indre uro og ubehag. 

Og selv om hovedet gerne vil have det anderledes, kan det være svært selv at skabe roen igen.

Samtale der giver dig indsigt og forståelse af din situation og hvorfor du har det som du har det, er vigtig. For uden at vide hvad der har fået dig derhen hvor du befinder dig lige nu, er det svært at sadle om og gøre anderledes. Men samtale alene, er sjældent nok.

For den afspændte krop og roen det giver dig, kan du ikke tale dig til. Og det er her kroppen er din genvej. En af grundene hertil er at afspænding og kropsterapi øger aktiviteten i det parasympatiske nervesystem, med bl.a. lavere puls, bedre søvn, mindre uro og angst som resultat.

Foruden den blide manuelle behandling, vil du få simple kropslige øvelser med hjem, skræddersyet dit behov og dit udgangspunkt. 

Når du genskaber kontakten til din krop, bliver du i stand til at sanse, registrere og forstå det den fortæller dig. Hvilke tegn overhørte du på din vej mod stress? Hvad skulle du have handlet på? Med denne nye bevidsthed, bliver du i stand til at genfinde og at holde balancen fremadrettet. For som med alt andet, kommer stress ikke ud af den “blå luft”. Derfor er det vigtigt også at arbejde med årsagen. Hvorfor er stressen opstået? Hvad skal laves om og gøres anderledes, så du kan tage bedre vare på dig selv fremadrettet.

Uanset om det er arbejdspladsen eller privatlivet der har ført til din stress,  er det ofte også indre mønstre der går igen. Det kan være alt fra tendensen til at sige ja til for meget, have svært ved at sige nej, ikke at ville gå glip af noget eller ønsket om at gøre alle glade. For at nævne nogle.

Kroppen er altid udgangspunktet og det primære i min behandling. Nogle oplever dog behov for at samtaledelen fylder mere end andre. Alt tilpasses, så du får præcis den hjælp der bringer dig bedst muligt tilbage til roen og velværet.

​I min bog “Med kroppen som anker” kan du på egen hånd, lære at samarbejde med din krop og gå på opdagelse i de indre overbevisninger. Det der ofte er roden til den ydre adfærd, der skaber de kropslige symptomber. Læs om bogen her

Læs her hvad andre med stress siger om behandlingen hos mig:

”Jeg blev henvist til Diane som en del af et stresshåndteringsforløb via min arbejdsplads med symptomer omfattende meget højt blodtryk, muskelspændinger, søvnløshed og ekstrem uro i kroppen. Allerede efter første behandling oplevede jeg et markant fald i blodtrykket, en fantastisk ro i kroppen, en rolig og uforstyrret nattesøvn, og kunne desuden for første gang i måneder dreje hovedet frit. Og det uden at have haft nogen forventninger overhovedet til en længerevarende effekt af behandlingen. Som person kan jeg kun beskrive Diane som meget professionel, empatisk og omsorgsfuld. Det har været en utrolig oplevelse. Tak Diane, du har virkelig gjort en forskel, og jeg kan på det varmeste anbefale et behandlingsforløb hos dig for andre med fysiske stress-symptomer.”   Lisbet, Dyrlæge.

Bestil tid til en behandling ved at sende mig en mail på mail@dianeholberg.dk eller ring på 28511614

” Med en behandling hos Diane er du i kyndige hænder. Du mærker det straks fra det øjeblik hun lægger sine hænder på dig. Kroppen kan slappe af og kan give sig hen. Denne form for behandling hjælper dig naturligt og blidt med at finde ind i kroppen og mærke dens signaler. Dianes behandlingsform adskiller sig fra andre ved at berøringerne blidt hjælper kroppen til at give slip – fremfor at presse kroppen til det. Derfor kan denne slags behandling være særlig god til dig, der er presset eller oplever stress-tilstand i kroppen.”  

Mette Thingstrup

Erhvervspsykolog

En behandling hos Diane føles som at motorbremse en krop og et sind, der bevæger sig i alt for højt tempo. Jeg lander hos Diane med 100 km/t. Når jeg går derfra, er mit tempo sænket til 10 km/t. Det er Dianes unikke blanding af dialog om det, der fylder, observationer af det, der tynger, og behandling af det, der forstyrrer, som skaber den bremsende effekt. Hver behandling får mig tilbage i vater, giver anledning til selvrefleksion og fornyet mulighed for at mærke efter, hvor jeg selv skal sætte ind                                                                    

Christina

Kreativ direktør

Jeg kan varmt anbefale kropsterapi hos Diane. Diane er så afgjort den, der har gjort den største forskel for, at jeg kom ud af alvorlig stress. Hun har nænsomt kunnet løsne spændinger op og genskabe kontakten til kroppen. Samtidig har samtalerne med Diane hjulpet mig til på egen hånd at kunne skabe ro og balance i mit liv. Det er nærmest lidt magisk. At komme ind ad døren med spændte muskler og tanker der flyver og gå derfra med en dyb kropslig og mental ro. Jeg ved ikke, hvad hun gør, men det virker.

Helene, 39 år