Selvudvikling er rejsen hjem til dig selv

Selvudvikling er et ord der deler vandene. Nogle tænker “det rene navlepilleri og unødvendig luksus for priviligerede mennesker.” Men ikke jeg. Tværtimod. Selvudvikling er den største gave du kan give dig selv. Tænk sig, at leve et liv hvor du har healet og arbejdet med historien du bærer i din krop, dit sind og din sjæl, så meget, at du er fri til at være dig. Fri til at træffe valg i overensstemmelse med dit hjerte og din sjæls kald. I stedet for at træffe valg ud fra burde og skulle. Ud fra gamle indre overbevisninger og et ukærligt selvbillede.

 

Selvudvikling kommer du ikke sovende til

Nej, gaven du giver dig selv, kommer ikke let og den kommer ikke af sig selv. Som i de gamle eventyr, er der en masse du skal igennem først. Tjørnehække, tohovedet drager eller onde trolde. Alt sammen fortidens spor, som de har sat sig i din krop og dit sind. I hele din måde at møde dig selv og verden på.

 

  • Selvudvikling kræver arbejde. Der er en vej at gå. Fordi for at det gamle kan slippe, må du blive bevidst om det, give det din opmærksomhed og være med det. Føle det og sætte ord på, hvor ord er krævet. Græde de tårer der presser sig på.

 

  • Selvudvikling kræver mod. Når først du begynder at rydde ud i dine indre rum og heale dine gamle sår, da vil nye rum og nye veje i dit indre, åbne sig. Du forandrer dig og vil se på dig selv og dine omgivelser med nye øjne. Hvem og hvad nærer dig? Er du oprigtig glad i dit liv, eller er der små og store valg der kalder skal træffes?

 

  • Selvudvikling kræver tålmodighed. I processen med at afvikle det gamle, kan det til tider gøre så ondt og synes så uoverkommeligt, at det synes lettere at lukke af og bare fortsætte livet som nu. For bliver det nogensinde bedre? Det er her, du skal holde ud. For som jeg skriver i Med kroppen som anker “Når først du har mærket et indre kald efter at leve et liv mere som dig, så er prisen ved at ignorere det ofte større end indsatsen og modet, det kræver at følge den”.

 

Selvudviklingens veje kan være mange

Det er med selvudvikling som med turen til Rom. Mange veje fører der til. Ligesom det er forskelligt hvad det er der puffer til os og insisterer på en forandring. Måske er det stress? En skilsmisse? Følelsen af at løbe panden mod en mur i dine relationer, altså at du føler du møder det og den samme igen og igen? Måske følelser og minder fra en forlængst levet tid, spøger i dit indre? Eller måske du ikke helt kan sætte fingeren på hvad der er “galt”, men noget “mangler” indeni.

Med Integreret Kropsterapi får du mulighed for at betragte dig selv og din smerte, ud fra både din krop, dine tanker, dine følelser og din sjæl. Alle elementer, som jo mere du afvikler fortidens bånd, vil smelte sammen så der er overensstemmelse mellem hele dig. Dit indre og dit ydre liv.

Så kære du, er der en gave der venter på dig?