Spiseforstyrrelse blog. En spiseforstyrrelse kommer jo i forskellige udgaver. Og afhængig af hvor du er på din vej ind eller ud af spiseforstyrrelsen, vil du søge forskellige ting. Er du f.eks. på vej ind i spiseforstyrrelsen? Der hvor du endnu ikke har fået forpurret hele din tankegang og tilgang til dig selv, så den udelukkende er farvet af spiseforstyrrelsen. Eller er du midt i spiseforstyrrelsen? Der hvor du udelukkende kører fra “fix til fix” og der hvor du endnu ikke er overbevidst om at dit forhold til mad og krop rent faktisk handler om noget andet. Eller er du så småt på vej ud af spiseforstyrrelsen? Der hvor du har erkendt overfor dig selv at noget må ændres. At måden du behandler dig selv og din krop på lige nu, den ikke er holdbar.

Afhængig af hvor du befinder dig med din spiseforstyrrelse, vil du altså søge forskellige ting og også have brug for forskellige ting. Og der findes mange forskellige blogs om spiseforstyrrelser. Der er spiseforstyrrelse blog den personlige slags og spiseforstyrrelse blog den faglige slags. 

Hvad er denne spiseforstyrrelse blog?

 

Denne spiseforstyrrelse blog er på én gang både faglig og personlig, med hovedvægt på førstnævnte. Faglig fordi jeg som uddannet psykomotorisk terapeut har valgt at specialisere mig i det terapeutiske arbejde med kroppen som udgangspunkt. Personlig fordi jeg har en fortid med en 12 år lang spiseforstyrrelse; En årrække med massiv bulimi og overtræning. Og en længere årrække med tvangsoverspisning, social isolation og depressive tendenser til følge. Jeg kender smerten. Jeg kender lidelsen. Og jeg husker den stadig.

Men allervigtigst så ved jeg nu at der findes en vej ud. Jeg ved at det er muligt at slippe fri af spiseforstyrrelsen. Vejen ud er forskellig. Både afhængig af sværhedsgraden af din spiseforstyrrelse, din følelsesmæssige bagage og om du har andre tilstødende diagnoser der skal tages hånd om.

Det er netop vejen ud af spiseforstyrelsen der interesserer mig. Ikke dyrkelsen eller opretholdelsen af den. Erfaring har vist mig at jo mere du kan betragte spiseforstyrrelsen udefra, jo bedre. Derfor italesætter jeg bl.a. her på bloggen spiseforstyrrelsens mekanismer. Dens løgne om du vil. Med mine ord ønsker jeg at tale til ressourcerne i dig. Så du, uanset hvor i din proces med spiseforstyrrelsen du befinder dig, vil styrkes i troen på dig selv.

På min “spiseforstyrrelse blog” handler det om kroppens potentiale

 

Bloggens omdrejningspunkt er det jeg brænder for. Nemlig at formidle nødvendigheden af at lære at samarbejde med din krop når du vil helt fri af spiseforstyrrelsen og kunne hvile i din krop igen! Det er ikke noget du kan tænke eller tale dig til! Først blev det til min personlige erfaring. At for at kunne hvile i min krop igen og for alvor stoppe de selvkritiske tanker og svære følelser jeg havde forbundet med min krop, så måtte jeg skabe den rigtige kontakt til min krop og den rigtige forståelse af den. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi turde tro på, at jeg ville kunne føle mig så fri i min krop igen. Så hjemme i min krop!

Siden er det blevet min faglige erfaring. Noget mine klienter bekræfter mig i gang på gang. Netop hvordan du ved at arbejde med din krop, kan tage styringen indeni. At lære at samarbejde med din krop på min måde, er ikke et quick fix eller en hurtig løsning. Det er som med alt andet effektiv terapi, en længerevarende men nødvendig proces.

På bloggen skriver jeg også om de følelser der omgiver spiseforstyrrelsen. Både de bagvedliggende, men lige så meget dem du kan møde på din vej ud af spiseforstyrrelsen og i tiden efter. Når det kommer til dine følelser og måden du håndterer eller ikke håndterer dem på, spiller din krop også en væsentlig rolle. Jo bedre konkret kontakt til din krop du har, jo bedre vil du kunne rumme dine følelser istedet for at lade dig styre af dem.

 

Lær at forstå din krop

 

Uanset hvilken form for spiseforstyrrelse du har og hvor lang tid du har haft den, så kan din krop blive din ven! Ikke fra den ene dag til den anden, men på sigt.

At arbejde med kroppen på min måde, giver dig mulighed for at gå konkret til værks når det kommer til spiseforstyrrelsen. Ser du, når spiseforstyrrelsen først er inviteret indenfor i dig, så forgrener den sig. Dens irrationelle univers tager styringen indeni, så du med tiden får en mere og mere urealistisk kontakt til din krop og opfattelse af den. Spiseforstyrrelsens hærgen indeni bevirker også at  følelserne og tankerne med tiden fylder så meget indeni, at du nemt overmandes af selvhad og lede ved din krop.

Problemet med det er, at så længe kroppen ikke mærkes konkret med istedet mærkes og opfattes gennem spiseforstyrrelsens tanker og følelser, så fastholdes du i utilfredsheden med din krop. Du fastholdes i kampen mod din krop. Og spiseforstyrrelsen får på den måde til stadighed lov at fylde indeni dig. Også selvom du måske på mange måder er fri af spiseforstyrrelsen.

Så jo før du lærer at samarbejde med din krop istedet for at modarbejde den, jo bedre!

Bloggen her er også en hyldest til din krop:

 

Det er nemlig så smukt, at din krop – den du skælder ud og den du tager afstand til – kan blive din ven. Din krop står klar med åbne arme til at tage imod dig! Og når først du lærer hvad du skal gøre med selvhadet og væmmelsen og alt det andet svære der er forbundet med at mærke din krop, så kan du tage styringen indeni!

 

På bloggen finder du også forslag til konkrete ting du kan gøre allerede nu, for at nærme dig din krop. Mit mål med mine skriverier her på bloggen, er at du går motiveret og opløftet herfra. Det er at få dig til at reflektere over det der ellers foregår ubevidst og ureflekteret indeni dig. På den måde kan der plantes små frø som sporer dig ind på vejen til at slutte fred med din krop! Frø som sporer dig ind på vejen til igen at turde leve et liv uden spiseforstyrrelsen!

 

Jo mere du kan betragte spiseforstyrrelsen udefra jo stærkere står du i kampen for kropslig og følelsesmæssig frihed!

 

Du er god nok,

uanset størrelsen på din krop!

Kærligst Diane

 

Få effektiv onlinehjælp til din spiseforstyrrelse lige HER