Slut fred med din krop. Det kan lade sig gøre. Også selvom kampen imod den, måske har været lang. Klart, jo længere tid du har kæmpet imod den, nedgjort den og kritiseret den, jo længere tid kan det tage og jo mere tålmodighed vil det kræve. Men muligt, det er det! Og kampen, ja den er det hele værd!

Måske du tror at din krop skal være slank eller se ud på en bestemt måde for at du kan slutte fred med den. I så fald er du ikke alene. Vi er mange der griber det an på den måde. Men egentlig er det et helt andet sted du skal starte når det kommer til drømmen “Slut fred med din krop”.

Du skal nemlig starte med de følelser og tanker du har forbundet med din krop. Både når du betragter din krop udefra og når du mærker din krop indefra!

Få hjælp til din spiseforstyrrelse. Onlinekurser – kom igang med det samme
Og inden vi fortsætter, så lad mig lige minde dig om at……

 

Du er dejlig. Du er smuk. Du er unik. Du er god nok. Lige nu. Som du er. Uanset hvordan du ser ud og uanset størrelsen på din krop! Din krop er et mirakel. Put det i dit hjerte og gem det der! Og lad det blive ord du fortæller dig selv på en regnsvejrsdag, en dårlig “maddag”, en “slå dig i hovedet dag” og hvad de ellers kan hedde!

 

Og nu tilbage til din krop, den venter nemlig på dig med åbne arme!

Slut fred med din krop, hvad skal der egentlig til?

 

Det allerførste du skal have styr på, er forståelsen af at din krop består af en konkret og en følelsesmæssig dimension. Det vil sige du både har en fysisk sansning i din krop men samtidig også en følelse eller en tanke.

For at slutte fred med din krop er det vigtigt at du fokuserer på den konkrete dimension. For den kan hjælpe dig med at få et mere neutralt og realistisk forhold til din krop. En mere realistisk sansning og kontakt til den.

Og derudfra kan kærligheden til din krop vokse.

Når det bliver for svært og ubehageligt at mærke kroppen, kigge på den og være i den, så er det altså fordi det er følelserne og tankerne du er blevet optaget af.

Og så længe de følelser og tanker du har tilknyttet din krop, udspringer af utilfredshed og den indre kritiker, ja så er det de følelser og tanker der vil aktiveres i dig, når du mærker din krop. Uanset hvordan du ser ud og uanset størrelsen på den.

Faktisk kan du ændre din krop nok så meget, uden nogensinde at føle oprigtig ro og glæde ved din den. Hvis ikke du er bevidst om hvilken af de to dimensioner du har dit fokus på, når alt det med kroppen bliver svært.

Prøv det af et par dage. Læg mærke til hvad du fokuserer på. Er det den konkrete sansning eller er det bedømmelsen, vurderingen, tanken og følelsen omkring din krop? Hvis dit ønske er at slutte fred med din krop, så lur mig om ikke dit fokus er på sidst nævnte!

 

 

3 hurtige tips til at få den konkrete dimension til at fylde mere:

 

  • Forhold dig neutral. Prøv i en periode, at forholde dig neutral til din krop. Du behøver ikke at skulle synes og mene noget om den. Fokuser i stedet på den konkrete sansning af din krop. Den er nemlig bare.
  • Anerkend din krop. Beskriv for dig selv, de fysiske evner og egenskaber din krop har. Alt lige fra den kan gå, danse, smage, grine osv. Lad gerne listen blive lang.
  • Bevæg dig. Brug din krop på en måde du kan lide. Det betyder ikke så meget om det er dans, løb, yoga eller noget helt andet. Det skal blot være forbundet med nydelse og glæde for dig. Og skulle det blive svært undervejs fordi du føler dig utilpas i din krop, så vid det er fordi du er for fokuseret på den følelsesmæssige dimension. Her er der kun ét at gøre; flytte fokus tilbage til den konkrete sansning og giv dig hen i bevægelsen efter bedste evne. Øvelse gør mester og øvelse gør fri!

 

 

 

Vær god ved din krop, tal pænt til den og tænk pænt om den ♥︎

 

Slut fred med din krop – vil du vide mere?

I mit 6 ugers onlineforløb “Fra Kropshad til Kropsfred”, kommer du helt i dybden med de to dimensioner af din krop. Du får øvelser, opgaver, lydfiler og arbejdsbog der trin for trin viser dig vejen til at kunne skabe en konkret og realistisk kontakt til din krop og styre hvor du har dit fokus!

Forløbet findes i 3 versioner. Læs mere her